[O1] Po zmianie rozrządu przestawia sie kąt wtrysku pompa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qerim
    Classic
    • 2009
    • 2

Zamieszczone przez szkoda
    poza tym zapiekłem kierownice w suszarce, in
    Ty zapiekles kierownice :shock: .
    Caly czas czytam na tym forum,ze stosujac PSJ staja kierownice,ale Twoj styl jazdy
    diametralnie odbiega od PSJ...tak wynika z Twoich wypowiedzi oraz spalania.
    Wiec jak to jest :?: :roll:
    Moze ten PSJ jest ciut ''przereklamowany'' i mozna go jednak stosowac :idea:
  • puciek1981
    Classic
    • 2008
    • 6

Witam wszystkich mam spory problem a raczej mój mechanik zmieniłem rozrząd(kompletny) w swojej skodzie i zaczeły sie problemy po ok dwóch tygodniach zaczą sie przestawiac rozrzą a dokładnie pompa samochód zaczyna głosno pracowac co za tym idzie niedziałające turbo wiadomo inny kąt wtrysku .Moj mechanik poprawiał już to 2 razy i teraz stał sie to 3 raz i on już powiedział że niewie co to może byc oczywiescie byłem w ASO ale panowie powiedzieli że niewiedzą ale moge wstawić auto na tydzien a oni znajdą przyczyne ale kosz może siegać 6 tys wiec odwróciłem sie i wyszedłem prosze o jaką pomoc może ktos miał już taki przypadek

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

puciek1981, Rozrzad i jego ew. przestawianie oraz cos z pompa wtryskowa nie ma nic wspolnego z turbosprezarka.

Zamieszczone przez puciek1981
      byłem w ASO ale panowie powiedzieli że niewiedzą ale moge wstawić auto na tydzien a oni znajdą przyczyne ale kosz może siegać 6 tys wiec odwróciłem sie
      :lol: :lol: :lol:

Poszukaj uzytkownika DobryGrzesWawa i uderz do niego.

Kat wtrysku nie moze sam sie przestawiac, chyba ze kolo pasowe np walka lub na pompie zaczyna sie samo obracac, a to bylaby kleska :twisted:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• MiKruS
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7976

Dokładnie - jeśli kąt się przestawia, to znaczy, że mechanicznie coś się rozjeżdża.
        Proponuję szybko reagować, zeby zawory nie przybiły sobie piątki z tłokami.

Tak jak Maicroft napisał - możesz zapytać się kolegi dobrygrzeswawa, czy podejmie się tamatu - masz do niego ze 30-40 km.
        TDI 205PS

Komentarz

• meo14
          Ambiente
          • 2007
          • 111

przeczytaj ten temat : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=144517 ,to jest mój temat tam jest mowa o śrubach na kole pompy może to jest przyczyna .
          260 kkm ,nalatane

Komentarz

• puciek1981
            Classic
            • 2008
            • 6

dzięki spróbuje sie jakos skontaktowac DobryGrzesWawa i zobaczymy co sie da zrobic jutro jeszcze ma jeden majster zobaczyc co jest grane może on cos wymysli

Komentarz

• MiKruS
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7976

Zamieszczone przez puciek1981
              dzięki spróbuje sie jakos skontaktowac DobryGrzesWawa i zobaczymy co sie da zrobic jutro jeszcze ma jeden majster zobaczyc co jest grane może on cos wymysli
              Powodzenia.
              Napisz na forum jesli rozwiążesz problem - będzie dla potomnych.
              TDI 205PS

Komentarz

• babar
                Ambiente
                • 2008
                • 144

Mogą być śrubki jednorazowe wkręcone ponownie :/
                http://www.obslugaimprez.com/

Nagłośnienie, Oświetlenie, Konferencje, Koncerty, Bankiety, Multimedia

Komentarz

• puciek1981
                  Classic
                  • 2008
                  • 6

Okazało sie ze podczas ostatniej awari uszkodzia sie szklanka drugi mechanik powiedział ze musiał byc cos nie tak juz wczeniej ze to sie musiało cos podstawiał i dlatego sie takie cuda robiły teraz ustawił rozrzą od nowa wymnienił szkalankie ale zawór który dostał troche w dupe został stary nie pogą sie i narazie chodzi zobaczymy jak długo oby juz było dobrze bardzo dziwny tem mój przypadek

Komentarz

Pracuję...